2015. április 21., kedd

Orvosi vélemények: Akut és krónikus hepatitisz- és májrendellenesség.....

Minden kedden orvosi vélemények!

4. Hatékony az akut és krónikus hepatitisz- és májrendellenességek esetén a ganoderma (pecsétviaszgomba).

Dr. Mitsui Hashimoto tanulmánya, Hashimoto Kórház 
Napjainkban a hepatitisz még mindig olyan betegség, melynek kezelésére nincs igazán biztos módszer. Néhány hepatitiszes beteg számára napi hat kapszula szedését írtuk elő. Három hónappal később mindhárom páciens javulást mutatott: *GOT- és GPT- értékeik 200 – 300 U/l-ről 100 U/l-re csökkentek.
Emellett az egyik beteg, aki a ganodermát néhány kínai gyógynövényszármazékkal együtt szedte, további GOT- és GPT - csökkenést ért el. Az egyik esetben a hepatitisz mellé magas vérnyomás is társult. A ganoderma szedése biztató eredményt hozott.
A fentiek alapján nem lehet általános következtetést levonni, de a ganoderma szedését követően hepatitisz esetén is pozitív eredményekre lehet számítani.
Az elégtelen májfunkciók következtében a páciens fáradékonyság is jelentkezik, amelyet a tapasztalatok szerint jól csökkent.
 

*GOT, GPT
A vizsgálat során az aminosavak anyagcseréjében szerepet játszó két enzim, a GOT (glutamát-oxálacetát aminotranszferáz) és a GPT (glutamát-piruvát aminotranszferáz) aktivitását határozzák meg a szérummintából.

A két enzim többféle szövetben (máj, vázizom, szívizom) is megtalálható, de legnagyobb mennyiségben a májsejtek tartalmazzák. Ha tehát ezek a sejtek pusztulnak, a vérszérumban megemelkedik az enzimek aktivitása. Használják a májbetegségek kórisméjének felállításához (a két enzim aktivitásának egymáshoz való viszonyát is szokták vizsgálni), illetve a kórlefolyás követéséhez. Fontos szerepe van azon gyógyszerek mellékhatásainak megfigyelésében, melyek károsíthatják a májsejteket.

5. El kell felejtenünk azt a hiedelmet, hogy „a májbetegség gyógyíthatatlan.
A máj az egészség szempontjából a legfontosabb szerv. A máj működése meglehetősen összetett. Éppen ezért a májbetegségekről azt gondolják, hogy nehezen gyógyíthatók, és a nyugati orvostudomány egyetlen módszere a diétás étrend bevezetése.
Azonban a ganoderma képes a bonyolult májfunkciók optimális működésének helyreállítására. A gyakorlati vizsgálatok azt mutatják, hogy a ganoderma segítségével pozitív eredmények érhetők el. Dr. Shigeru Yuji jelentése alapján a májrendellenességek 10%-ánál két hónap után javulás tapasztalható. A páciensek 40%-ánál megszűntek a tünetek, májuk mérete csökkent. A páciensek fele úgy érezte, hogy a tüneteik enyhültek.
 


Ganodermát (pecsétviaszgombát) tartalmazó termékeket ide kattintva találod: 

Kedvezményes vásárláshoz legyél törzsvásárló! 
Ide kattintva tudsz regisztrálni! 

GOT, GPT Szerző: WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, általános orvos Megosztás Facebookon Google+"" Oldalajánló Nyomtatás A vizsgálat során az aminosavak anyagcseréjében szerepet játszó két enzim, a GOT (glutamát-oxálacetát aminotranszferáz)és a GPT (glutamát-piruvát aminotranszferáz) aktivitását határozzák meg a szérummintából. Normálérték Vizsgálati anyag: vérszérum Normál tartomány: mindkettő esetében kevesebb, mint 40 U/l (nemzetközi egység/liter) A két enzim többféle szövetben (máj, vázizom, szívizom) is megtalálható, de legnagyobb mennyiségben a májsejtek tartalmazzák. Ha tehát ezek a sejtek pusztulnak, a vérszérumban megemelkedik az enzimek aktivitása. Használják a májbetegségek kórisméjének felállításához (a két enzim aktivitásának egymáshoz való viszonyát is szokták vizsgálni), illetve a kórlefolyás követéséhez. Fontos szerepe van azon gyógyszerek mellékhatásainak megfigyelésében, melyek károsíthatják a májsejteket.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/adattar/490/got-gpt
A vizsgálat során az aminosavak anyagcseréjében szerepet játszó két enzim, a GOT (glutamát-oxálacetát aminotranszferáz)és a GPT (glutamát-piruvát aminotranszferáz) aktivitását határozzák meg a szérummintából. Normálérték Vizsgálati anyag: vérszérum Normál tartomány: mindkettő esetében kevesebb, mint 40 U/l (nemzetközi egység/liter) A két enzim többféle szövetben (máj, vázizom, szívizom) is megtalálható, de legnagyobb mennyiségben a májsejtek tartalmazzák. Ha tehát ezek a sejtek pusztulnak, a vérszérumban megemelkedik az enzimek aktivitása. Használják a májbetegségek kórisméjének felállításához (a két enzim aktivitásának egymáshoz való viszonyát is szokták vizsgálni), illetve a kórlefolyás követéséhez. Fontos szerepe van azon gyógyszerek mellékhatásainak megfigyelésében, melyek károsíthatják a májsejteket.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/adattar/4
A vizsgálat során az aminosavak anyagcseréjében szerepet játszó két enzim, a GOT (glutamát-oxálacetát aminotranszferáz)és a GPT (glutamát-piruvát aminotranszferáz) aktivitását határozzák meg a szérummintából.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/adattar/490/got-gpt
A vizsgálat során az aminosavak anyagcseréjében szerepet játszó két enzim, a GOT (glutamát-oxálacetát aminotranszferáz)és a GPT (glutamát-piruvát aminotranszferáz) aktivitását határozzák meg a szérummintából.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/adattar/490/got-gpt5.El kell felejtenünk azt a hiedelmet, hogy „a májbetegség gyógyíthatatlan”.A máj az egészség szempontjából a legfontosabb szerv. A máj működése meglehetősen összetett. Éppen ezért a májbetegségekről azt gondolják, hogy nehezen gyógyíthatók, és a nyugati orvostudomány egyetlen módszere a diétás étrend bevezetése.Azonban a ganoderma képes a bonyolult májfunkciók optimális mûködésének helyreállítására. A gyakorlati vizsgálatok azt mutatják, hogy a ganoderma segítségével pozitív eredmények érhetők el. Dr. Shigeru Yuji jelentése alapján a májrendellenességek 10%-ánál két hónap után javulás tapasztalható. A páciensek 40%-ánál megszűntek a tünetek, májuk mérete csökkent. A páciensek fele úgy érezte, hogy a tüneteik enyhültek.