2016. június 1., szerda

Spirulina mikroalga, a túlélés és regenerálás bajnoka

A gombák, baktériumok és vírusok ősi ellensége 

Spirulina mikroalgák 3,6 milliárd éves evolúciós múltra tekintenek vissza. Ahhoz, hogy ilyen hosszú időn át fennmaradhassanak, igen jól működő túlélési stratégiákat kellett kifejleszteniük, főként mivel nem a tápláléklánc csúcsán helyezkednek el.

 

Lássuk, melyek ezek!

A Spirulina algák olyan bioaktív vegyületekkel rendelkeznek, melyek az évmilliók során segítették őket a gombákkal, baktériumokkal és a vírusokkal szembeni harcban. Ezen vegyületek közül némelyek a sejtosztódás fokozásával, a sejtek vitalizálásával, regeneráló hatással is bírnak.
Egy szabadalmaztatott eljárással sikerült a Spirulina algákból kinyerni a mikroalgák aktív kivonatát, melyek jótékony hatását ma már külsőleg alkalmazható, bőrvédő készítményekben is hasznosították. 


Talán furcsán hangzik, de e spirál formájú, kékeszöld algának köszönhető a Földön az élet valamennyi formája. 3,6 milliárd évvel ezelőtt kezdte el fotoszintézis útján termelni bolygónkon az oxigént, s ezzel megteremtette a magasabb szintű élet lehetőségét. Életerejét bizonyítja, hogy máig fennmaradt, alkalmazkodott, folyton megújult, regenerálódott.

Amerika és Mexikó természeti népei évezredek óta értékes vitálanyagként, fontos energia-forrásként hasznosítják a „zöld aranyat", mely magas klorofilltartalmának köszönhetően tökéletesen át tudja alakítani a napenergiát létfontosságú fehérjévé. 

Az orvosok, biokémikus kutatók érdeklődését magas ásványianyag-, nyomelem- és vitamintartalma mellett gomba-, baktérium- és vírusellenes hatékonyságával is felkeltette. Azt tapasztalták, hogy többek között serkenti a sejtépítést és regenerálást, a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát, illetve mérsékeli az allergiás tüneteket. 

Mindezek ismeretében nem csoda, hogy a Spirulina mikroalga aktív kivonata az Év hatóanyaga* címet nyerte el 2015-ben a német Fachzeitschrift Ästhetische Dermatologie (Esztétikai Dermatológia) szaklaptól.Ha igénybe venné a kedvezményes vásárlási lehetőséget is, kattints a törzsvásárlói regisztrációra és töltsd ki az online űrlapot!