2016. január 12., kedd

MLM, mint legális üzleti forma (második rész)

Az MLM, mint üzleti vállalkozás

Az MLM vállalkozás kereskedelmi tevékenységre épül. A termék lehet valamilyen dologi eszköz (táplálék-kiegészítő, tisztálkodó-, vagy tisztítószer, műszaki cikkek, konyhai eszközök, stb.) vagy szolgáltatás (biztosítás, internet-, kábel tv-, telefon előfizetés, egyéb). Az MLM vállalkozásban, ahogy a hagyományos kereskedelemben is a termékek megvásárlásából keletkezik a forgalom. 

Egy MLM vállalkozást a hagyományos vállalkozásokhoz képest jóval kisebb kezdőtőkével (már 20 -30 ezer forinttal, egyes cégek esetén akár 0 forinttal) is el lehet indítani. Az alacsony induló költségek miatt bárki számára elérhető vállalkozási formáról van szó. Nagyobb időráfordítást sem igényel, mindössze heti 10-15 órát kell kezdetben a vállalkozásra fordítani, így a meglévő munkahely mellett is végezhető, ezzel kiegészítő jövedelemhez juttatva bárkit, aki ezzel foglalkozik.

Egy MLM vállalkozásban mindenki a saját hálózatát építi fel a nulláról. Bármikor kezdi is el az illető a munkát ugyanakkora esélye van egy nagy hálózat kiépítésére, mint annak aki már évek óta tagja a hálózatnak. 

A hálózatban a vásárlók aránya több mint 90%. A maradék pár százalék azon személyek, akik aktívan foglalkoznak az üzletépítéssel. Az összes forgalmat a hálózatépítők és a vásárlók együttes vásárlásai adják ki. Mivel csak a forgalom után fizetnek (nem a beléptetett tagok után) az MLM cégek ezért hiába regisztrál be valaki akár kétszáz embert is közvetlenül magához, azzal nem lesz nagyobb a jövedelme, mint annak aki csak ötven embert regisztrál, viszont ezen csoport forgalma meghaladja a nagyobb létszámú csoport forgalmát.

Ha valaki felépít egy kellően nagy hálózatot, akkor az hosszútávon biztos jövedelmet biztosít a számára még akkor is, hogyha a hálózat már nem növekszik tovább, mivel a meglévő vásárlók biztosítják az állandó forgalmat.


Van, aki úgy gondolja, hogy az mlm átverés, pénzkidobás, butaság vele foglalkozni, pedig nem. De az is lehet, hogy nem is érdekli, vagy nem érti a rendszer működését és ezért negatívan vélekedik.
Azok is ellene vannak, akik csatlakoztak egy mlm-hez, de nem haladtak sehova és csalódtak benne.

Mielőtt bárki azt hinné, hogy ez egy könnyű munka, az most csalódni fog, mert ez is egy szakma, amit tanulni kell. Na ilyenkor mondják, hogy kamu az egész. Pedig ha valaki utánajárna könnyebben el tudná dönteni, hogy csatlakozik egy hálózathoz vagy inkább mégsem. 

Az én mlm cégem a DXN, mert nem csak az anyagi biztonságban, hanem az én és családom egészségének megőrzésében is segíteni tud, és ezen tapasztalatokat osztom meg másokkal. Ennyi az egész! 

Csatlakozz és legyél egy sikeres MLM tagja!