2015. június 30., kedd

Orvosi vélemények: A ganoderma alkotóelemei és funkciói...

A ganoderma (kínaiul LINGZHI) 
A gombák családjába tartozó ganodermákat a kínaiak több ezer éve egyfajta csodaszerként tartják számon, mely hosszú életet tesz lehetővé. A részletek és különböző elnevezések olyan történelmi, a kínai orvoslásról szóló könyvekben szerepelnek, mint például a „Shen-Nung gyógyfüvek könyve” vagy a „Gyógynövényből készült orvosságok áttekintése”


I. Eddig miért nem alkalmazták széles körben a gyógyászatban? 
A ganoderma segít az egészségi állapot fenntartásában és javításában. Azonban egészen napjainkig a kínaiak és kínai orvosok között nem terjedt el széles körben az alábbi okok miatt:

1. Nehéz begyűjteni. A ganodermákra általában véletlenül bukkannak rá. Ha meg is találják, könnyen lehet, hogy a rovarok kárt tettek benne, vagy a gomba kora miatt gyógyító ereje már régen elveszett.
2. Nagyon sok hasonló fajta létezik. A hatásos fajtát nem lehetett megtalálni. Az elmúlt 30 év során több mint harmincféle ganodermát gyűjtöttünk össze Tajvanon.
3. A ganodermákat nem lehet időben begyűjteni, hogy megőrizzék gyógyító erejüket. Amikor a ganodermákat megtalálják, az öregedés miatt már szinte nincs is gyógyító hatásuk. A fiatal ganodermák keserű és édes ízűek, azonban az íz szinte teljesen elvész, ahogyan bőrszerűre keményednek. Csak a fiatal, növésben lévő ganoderma hatásos.
4. Nincs határozott recept. A kínai gyógyítók által alkalmazott technikák és receptek általában olyan könyvekben talált információkon alapulnak, mint a Shang-Han-Lun és a Chin-Juei-Yao-Luch. Azonban egyik könyv sem ad megfelelő receptet a ganodermákra vonatkozóan. Mivel a vadon növő ganodermákat nehéz begyűjteni, és mivel annyiféle létezik, a problémák megoldásához számos faj termesztésével kezdtünk hozzá. 1973-ban bemutattunk néhány hasonló fajt, és országszerte bejártuk a hegyvidékeket, hogy vadon élő mintát gyűjtsünk összehasonlítási alapnak. Vállalva a mérgezés kockázatát, személyesen kóstoltuk meg valamennyit. Hat év után sikeresen kinemesítettük a ganodermákat. 

II. Fő alkotóelemei és azok funkciói. 
A ganoderma gombában – a közönséges gombákban is megtalálható alkotóelemeken kívül – két nagyon fontos anyag található: 

1. Germánium (Ge) 32. Kazuhiko Asai japán orvos kutatási tanulmánya szerint a ganoderma 800-2000 milliomodrészben tartalmaz germániumot.
A germánium javíthatja a vérkeringést, ezáltal növelve a szervezet oxigénfelvevő képességét. Megfelelő véroxigénszintet biztosítva javítja az anyagcserét, és megakadályozza a funkcionális degenerációt. Asai egyik elemzése alapján a ganoderma fő alkotóeleme a germánium. A ganodermában 4-6-szor több germánium található, mint a panaxgyökérben.

2. Poliszacharidok. A közönséges gombákban eltérő mennyiségben található meg. Japán gyógyszerészek és gyógyszergyártók poli-szacharidokat vontak ki a – ganodermával egy családba tartozó – „Yun-Yong”-ból, és elkészítették a P.S.K. nevű gyógyszert. Ezt a gyógyszert klinikailag is alkalmazták immunterápia során rákos betegeknél, és a Koseisho Egészségügyi Részlege engedélyezte mint bizonyítottan hatékony támogatott gyógyszert. Rákos betegnek írják fel megelőzésre, rosszindulatú betegség és áttétek esetén. A poliszacharidok növelhetik az antitestek számát, ezzel erősítve az immunrendszert. Az orvosi szakma komoly érdeklődést mutatott, amikor először jelent meg orvosi tanulmányokban az a tény, hogy a ganoderma nagy mennyiségben tartalmaz ilyen alkotóelemeket. Mivel a mesterséges termelés sikeresnek bizonyult, nem kell aggódni az utánpótlás miatt. A  ganodermát a japán orvosi és gyógyszerészeti szakma folyamatosan kutatja és termeli, és egészséges élelmiszerként be is vezették a piacra.

Ganodermát (pecsétviaszgombát) tartalmazó termékeket ide kattintva találod:  

Kedvezményes vásárláshoz legyél törzsvásárló!      
Ide kattintva tudsz regisztrálni!