2015. február 10., kedd

Megfázás esetén nélkülözhetetlen

SPICA TEA 
A DXN büszkén bemutatja a DXN Spica Teát, mely öt különböző értékes gyógynövény keverékéből áll és a következő 5 hatást hivatott biztosítani: csökkenti a testhőmérsékletet, fellazítja a lerakódott váladékot, könnyíti az emésztést, eltávolítja a mérgező anyagokat és nyugtatja a légző rendszert, karbantartja a májat és annak méregtelenítő funkcióját. 
A kínai gyógynövényeket évezredek óta alkalmazzák. A gyógynövényi formulák előállítása és fejlesztése terén kiemelkedő sikereket értek el. Általánosan elfogadott álláspont, hogy az egészségtelen szervezetnek természetes gyógynövényi orvosságra van szüksége egyensúlyának visszaállítására és megtartására. A trópusokon élők a test hűtésére illetve láz esetén a Spica teát fogyasztják. 

A DXN Spica Tea több különböző gyógynövényből készül:


1. Ganoderma Lucidum: Serkenti a természetes öngyógyító folyamatokat, javítja a szervezet általános állapotát, karban tartja a testet. Rendszeres fogyasztása esetén a Ganoderma beállítja az illető erőnlétét és kiegyensúlyozza a biológiai funkciókat. 
Funkciója:Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz az egészség megtartására.


2. Menthae Herba (Menta): A gyógyászatban a különböző mentafajok legalább 2000 éve ismertek. Fontos növénye a népi gyógyászatnak a levelekből és a zsenge hajtásokból készített gyógytea.  
Funkciója: serkenti a központi idegrendszert, kitágítja a bőrben húzódó hajszálereket, gyorsítja az izzadságmirigyek működését.
A növény gyógyászati jelentőségét igazolja, hogy levele (Menthae piperitae folium) és illóolaja (Aetheroleum menthae piperitae) valamennyi európai ország, az Amerikai Egyesült Államok és több ázsiai ország gyógyszerkönyvében egyaránt hivatalos.


3.  Pericarpium Citri Reticulatae (mandarinhéj): Sok karotint tartalmaz. 
Funkciója: javítja az emésztést, csökkenti a hányingert, fellazítja a lerakódott váladékot, köptető, skorbutellenes hatása van.


4. Radix Glycyrrhizae (édesgyökér): Az édesgyökeret a népi gyógyászatban nyersen, önmagában vagy más növények részeivel összekeverve gyógyteának elkészítve fogyasztják. A kínai orvoslásban régóta ismert. Egyéb gyógynövények hatását erősíti. Méregtelenítő, és íz javító (édes, mentaszerű). Ezért a kínai gyógynövényalapú szereknek mintegy a fele tartalmaz édesgyökeret. A nyugati orvosi kutatások köptető és gyulladáscsökkentő hatásával foglalkoznak a legtöbbet. Máj méregtelenítő és antiallergén hatását is kimutatták.
Európában főleg a gyomorfekély kezelésére használták. Később gyomorvédő hatását is kimutatták.
A gyomorfal sejtjeinek élettartamát növeli, serkenti a nyálkaképződést, és antiszeptikus. Főzete vizelethajtó, görcsoldó, vese- és epekő, illetve gyomorbajok esetén jó hatású. Kedvező gyulladáscsökkentő hatást fejt ki gyomornyálkahártya gyulladás, gyomorsavtúltengés okozta nyálkahártya sérülések esetén. Az édesgyökér édes íze a glicirrhizintől származik, az élelmiszer és a gyógyszeripar ízjavítóként hasznosítja. 
Funkciója: A növény hatóanyagának köszönhetően jó köptető, nyálkaoldó és köhögéscsillapító.

5. Spica Prunellae (közönséges gyíkfű) 
Funkciója: Csökkenti a testhőmérsékletet és eloszlatja a nyirokcsomók duzzanatát.

Próbálja ki Ön is! http://marticafe.dxn.hu/termekek