2017. március 1., szerda

A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum)

A pecsétviaszgomba már a nyugati országokban is egyre ismertebb és elismertebb gyógygomba, mely Ázsiában széles körben elterjedt, de hazánkban is honos. A távol-keleti országokban, elsősorban Kínában, Japánban, Koreában már 4000 éve ismerik. Főleg a hagyományos kínai gyógyászatban használták.

Kiterjedt és kúraszerű alkalmazása javítja az immunrendszer működését, segít a leromlott egészségi állapotú betegek gyógyulásában, kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj- és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében és a kemoterápia mellékhatásainak kivédésében.


Publikációk sora bizonyítja, hogy alternatív adjuvánsként használják leukémia, karcinóma, hepatitis és diabetes betegségek esetén. Az utóbbi évtizedben már egyre több igényes beszámoló közlemény jelenik meg a terápiás alkalmazhatóságról. 

Az ősi távol-keleti kultúrákban tehát valóban csodaszer volt. A ganoderma népszerűsége nem véletlen, hiszen számos tudományos kutatás támasztja alá jótékony tulajdonságait. A gyógygombák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is egészségre gyakorolt jótékony hatásuknak köszönhetően. A ganoderma gyógygomba elsősorban antivirális, gombaölő, baktériumölő, a szív- és érrendszer működését elősegítő, valamint a cukorbetegségre kedvezően ható tulajdonságai miatt olyan közkedvelt. A reishi gombában lévő fitokemikáliák számos betegség megelőzésében játszhatnak fontos szerepet.


 

Ha igénybe szeretnéd venni a kedvezményes vásárlási lehetőséget is, kattints a törzsvásárlói regisztrációra és töltsd ki az online űrlapot!