2017. február 18., szombat

Az Aloe Vera (Barbadosi aloé)


Testünk legnagyobb kiterjedésű szerve a bőrünk, amelynek mindig optimális állapotban kell lennie. A jól karbantartott és ápolt bőrre nemcsak higiéniás követelmények miatt van szükségünk, hanem az egészségünk számára is az egyik legfontosabb tényező. 

Az utóbbi évtizedekben egyre szélesebb körben ismerik fel, hogy az egészség megőrzése, helyreállítása érdekében elsősorban a természet által kínálta lehetőségeket kell figyelembe venni. Az emberek újra kezdik értékelni a természetes anyagokat, gyógynövényeket és gyógymódokat, miközben egyre nagyobb aggodalommal figyelik a gyógyszerek mellékhatásait.

A természet által kínált tápanyagok, gyógynövények közül az Aloe Vera külsőleg és belsőleg történő felhasználásával segíteni lehet az egészség megőrzését és helyreállítását. Az Aloe Vera - kutatások alapján - több mint 160 ismert hatóanyagával tökéletesen beleillik a természet által biztosított, az egészség megőrzését, helyreállítását szolgáló törekvésekbe. 


Az Aloe Vera az Aloe nemzetségbe tartozó növényfaj. Kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, sőt sejtregeneráló és immunerősítő hatást tulajdonítva neki a marketing-anyagokban.
Az Aloe Vera pozsgás évelő növény, virágai sárgák. Húsos, pozsgás, lándzsa alakú levelei 50 cm-re is megnőhetnek, az egész növény magassága 120 cm lehet. Kizárólag leveleit használják gyógyászati célokra; a levelek egyes részeit más és más célra hasznosítják. Az a sűrűn folyó, kocsonyás nedv, amivel az Aloe Verát leginkább azonosítani szokták, a növény leveleinek belső részéből származik. A levél szerkezetében, a legkülső rétegek és e között a kocsonyás rész közötti sárgás, keserű ízű lé szárításával nyerik az Aloe latexet (tejnedvet). A kereskedelemben ezt Aloe hepatica vagy Aloe barbadensis néven hozzák forgalomba.

Az Aloe Vera külső alkalmazása
Az aloe gyógyító hatásából ered az a képessége, hogy meggátolja a hámszövet sérülését, és a sérült szövet gyógyulását elősegíti. 

A bőr négyszer gyorsabban szívja magába az Aloé Verát, mint a vizet; segíti nyitva tartani a bőrpólusokat, átadni a nedvességet és a növény tápláló anyagait.

Az Aloe Vera tulajdonságai és hatása 
Az Aloe Verának négy fő tulajdonsága van: gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus és regeneráló. 
Az Aloe Vera különbözik más természetes szerektől egyedi tulajdonságai miatt, melyek külön-külön is kifejtik hatásukat a célszerven a szervezetben, ugyanakkor egymással is kölcsönhatásban vannak. Az Aloe Verának, mint gyógynövénynek hatalmas potenciálja van, és könnyen helyettesíti a helyi és orális szteroidokat és a helyi antibiotikumokat.
Az Aloe Verának magas az enzim-tartalma (92-féle enzim), ami ritka és értékes enzim-forrássá teszi, ugyanis az enzimek segítenek, hogy az alapvető fontosságú tápanyagok a szervezetben felszívódjanak, és ugyanakkor tisztuljon is a szervezet. 
Ha igénybe szeretnéd venni a kedvezményes vásárlási lehetőséget is, kattints a törzsvásárlói regisztrációra és töltsd ki az online űrlapot!